Stilzitten, Hoe Doe Je Dat? door Tom Hannes

“Ik ben niet in de wieg gelegd om te mediteren. Mijn DNA is eerder hectisch dan kalm. Het ligt veel meer in mijn aard om actief te zijn dan om stil te zitten. Niks aan te doen. Maar ik mediteer wel. Al lang. En daar heb ik ontzettend veel aan te danken." -  Tom Hannes

Wat we allemaal soms willen is een beetje stilte, wat meer rust. Gewoon, het wat kalmer aandoen. Ergens mee bezig zijn, en het af kunnen maken. Iets wat haaks staat op onze geschiedenis van veroveringen, ontdekkingen, avonturen en opwinding. Maar ook iets wat duidelijk botst met de constante stroom aan werk, gezelschap, informatie en berichten nu.

En dan hoor je dat mediteren helpt. Maar over meditatie wordt vaak zo wollig gedaan dat je je afvraagt of er nog wel echt iets mee bedoeld wordt. Wat betekent het echt? Hoe doe je het? En wat kan het met je doen?

Laat je in deze twee speciale klassen meevoeren door Tom Hannes die je met beide voeten op de grond houdt. Basispunten van meditatie worden helder en scherp neergezet, met praktische richtlijnen en hun achtergrond – en hun valkuilen. Ervaar de praktijk van gewoonweg zitten en daar helemaal mee toekomen. Het is bijna zo eenvoudig dat het moeilijk te geloven is dat zoiets je tijd en energie waard is. Maar met meditatie is het zoals met eten: het heeft pas effect als je het doet.

NB: zorg dat je op tijd bent en neem voor je eigen comfort een klein zitkussentje mee.
Bij mooi weer zetten we ons in het groene Munthof of in de eigen tuin.

Extra: wij geven bij elk ticket zijn gloednieuwe boekje Een kleine meditatiegids cadeau! (t.w.v. 15,00€)

DE DOCENT

Tom Hannes (1970) is boeddhistisch meditatieleraar, theatermaker en coach. Hij was lange tijd Zen-monnik en vandaag woont hij met zijn gezin in Antwerpen, waar hij een therapeutische praktijk heeft. Hij is de auteur van o.a. Zen of het konijn in ons brein en De vijf gezichten van angst.

Zijn nieuwe boekje Een kleine meditatiegids (uitgeverij Polis)is ons startpunt voor twee klassen over mediteren. Hierin beschrijft Tom drie eenvoudige meditatievormen waarmee je zelf aan de slag kunt, telkens gevolgd door wat achtergrondinformatie. Het zijn verdiepende teksten waarin Tom veelvoorkomende misverstanden en valkuilen beschrijft.

PROGRAMMA

10.00 Aanvang
12.00 Einde

LOCATIE

The School of Life Antwerpen
Muntstraat 2
2000 Antwerpen

Koop je tickets voor
Stilzitten, Hoe Doe Je Dat? door Tom Hannes

€35 - Incl. boek

wat:
Special Event
wanneer en waar:
  • za 23 jun 2018 10.00 - 12.00
  • za 13 okt 2018 10.00 - 12.00
Incl. boek t.w.v. €15,00

'Een kleine meditatiegids' 
door Tom Hannes
bij Uitg. Polis