Special event: Filosofie voor een weergaloos leven

Voor het leven is er geen generale repetitie. Je hebt slechts één kans. Gelukkig zijn grote denkers je voorgegaan en kun je bij hen terecht voor wijze raad.

Zo helpt Diogenes je om authentiek te zijn, Epicurus om niet te veel geld uit te geven tijdens de uitverkoop en Kant om op tijd te remmen voor een zebrapad. Maar ook minder gearriveerde denkers helpen je een handje: André Hazes daagt je uit om vrijer te worden en De Jeugd van Tegenwoordig steunt je in je verdriet. 

Huisfilosoof van The School of Life Amsterdam, Lammert Kamphuis, staat al vier jaar bijna dagelijks in onze classroom om met deelnemers te onderzoeken hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Geïnspireerd door al deze gesprekken schreef hij het boek Filosofie voor een weergaloos leven en neemt hij je op deze avond mee langs de meest behulpzame inzichten.

In Filosofie voor een weergaloos leven laat Lammert Kamphuis zien dat filosofie minder onbegrijpelijk en hoogdravend is dan we vaak denken. Tijdens dit event word je uitgedaagd om zelf meteen aan de slag te gaan met inzichten en gedachte-experimenten, zodat je nieuwe perspectieven krijgt op je eigen leven. Laat je verrassen door deze toegankelijke manier van filosoferen en ga met een verfriste geest terug naar huis!

Stine Jensen over Filosofie voor een weergaloos leven: 
Van smartphone tot seks, Kamphuis weet in zijn boek op een sprankelende en frisse manier de filosofie nuttig te maken voor het alledaagse leven.

De Spreker

Lammert Kamphuis is filosoof en veelgevraagd spreker op congressen en festivalpodia. Hij is vanaf het begin verbonden aan The School of Life Amsterdam, eerst als docent en tegenwoordig ook als Head of Faculty. In al zijn werkzaamheden onderzoekt hij samen met het publiek hoe de filosofie ons verder helpt met alledaagse vraagstukken. In juni 2018 komt zijn tweede boek uit bij De Bezige Bij: Filosofie voor een weergaloos leven. 

Praktische informatie

Voertaal: Nederlands
Locatie: De Kleine Komedie
Adres: Amstel 56 -58, 1017 AC Amsterdam
Deuren open: 19:00
Aanvang programma: 19:30
Einde programma: 21:30
Tickets: €39,-

 

Koop je tickets voor
Special event: Filosofie voor een weergaloos leven

€39,-

wat:
Special event
wanneer en waar:
  • wo 27 jun 2018 19:30 - 21:30
    De Kleine Komedie