Browse Events

27 juni
Special event: Filosofie voor een weergaloos leven

De huisfilosoof van The School of Life Amsterdam, Lammert Kamphuis, staat al vijf jaar bijna dagelijks in onze classroom. Hij onderzoekt met de deelnemers hoe filosofen ons kunnen bijstaan in het alledaagse leven. Tijdens dit event deelt hij zijn belangrijkste inzichten.

7 september
Special Event: Big History with David Christian

David Christian neemt je deze avond mee door de afgelopen 13,8 miljard jaar. Hij verbindt kennis uit natuurkunde, scheikunde, biologie, psychologie, antropologie en geschiedenis om te ontdekken waar we vandaan komen, wie we zijn en waar we heen gaan.

8 september
Special event: De grootste denkers in één dag

Maak in één dag kennis met twaalf van de grootste dode denkers ooit; denkers die niet alleen geschiedenis hebben geschreven, maar die we ook nu nog hard nodig hebben.

25 september
Special Event: The Value of Being Judged

Iedereen is op zoek naar bevestiging. Zelfs de mensen die opscheppen dat ze ‘schijt hebben’ aan wat anderen denken, zeggen dit vaak om bewondering te krijgen. Op 25 september leert Ziyad Marar ons te begrijpen hoe mensen oordelen, waarom ze het doen en hoe we er het beste mee om kunnen gaan.

1 november
Special event: Rouw - omgaan met verlies

Hoe ga je om met het verlies van een dierbare? Bestaat er zoiets als een 'normaal' rouwproces? Is het waar dat tijd alles heelt?

9 november
Symposium: The Future of Work

The Future of Work is a one-day business symposium that challenges professionals to reshape the future of their organisations.